Team Integra Forums banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 46 Posts

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter · #1 ·
**UPDATE** Car does not redline, it bogs at 3.5k and does not go any higher

This is not my gsr, but my cousins gsr ( he decided to buy the gsr from my previous thread). It has been 5 days now and just today it poped a check engine light and was redlining at 3k on every gear. That is now solved though from unpluging the negative terminal and simply pluging the terminal back in(plan was to reset ecu). After simply unplugging and plugging back the terminal, car now drives fine. This sounds to me like an electical issue or ecu issue. Is there a short?

His car:
94 ls body w/ 2000 gsr swap.
obd 1 ecu
greddy turbo kit w/ blue box
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter · #4 ·
SCRATCH THE REDLINE. It doesnt redline. I finally got to drove it and the car just bogs like the cars clogged or something. But this is only once the CEL comes on. And once its on, it doesnt go over 3.5k rpm(BOGS). BUT when you turn off the engine and turn the car on again, all that goes away. The car will drive normally right after you turn on the car. The cel only comes on under high rpm boost. It does not do it every time the car is pushed. It does it only 1 out of 4or5 hard runs.
The first time it did this, I popped the hood and checked some of the vacuum lines and every thing seemed fine. I did not hear any whistle nor sprayed anything on the lines(its night time). I did notice the the bottom fuel line on the fuel pressure regulator was loose and leaking fuel. But I fixed that, but the car still does what it does.
The idle now flunctuates up and down. But it goes away after ahwile if you let the engine idle.
 

·
Premium Member
Joined
·
25,245 Posts
Your ECU is in limp mode which means something is wrong. Stop resetting the ECU and pull the code or risk severe damage to your engine.
 

·
Registered
Joined
·
466 Posts
when the check engine light comes on, and it bogs, the car is going into limp mode, ie trying to prevent itself from blowing up, go to autozone and have them check the code, it's free and will give you a much better idea of what you are dealing with!
 

·
Registered
Joined
·
205 Posts
this happens with my car also. it has to do with the ignition. there is another thread on here that someone was having the problem. i recently did my motor swap and when i try to use an obd1 ecu it bogs at 3k but if plug my obd2 back in everything is good. the way the guy on the other thread said he solved it was by replacing the ignitor but i dont know what he meant by that.
 

·
Registered
Joined
·
3,087 Posts
so... it's still stored and recurring apparently? =\

~P2P
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Sorry, again this is not my car. Its my cuz car. So surely tomorrow I will go pull the codes tomorrow. Thanks everyone for ur inputs.
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter · #19 ·
if the oil leve was low, wouldnt that mean the oil light would come on? how does having low oil relate to the car symptoms?
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
ok first of all your oil light isnt a low oil light it basically is a no oil light when that comes on you have no oil at all, from previous experience? if your car redlines at 3000rpms your ecu is protecting your motor by keeping you out of high rpms because there probably isnt enough oil to supply your vtec and your cel is probably a vtec malfunction
 
1 - 20 of 46 Posts
Status
Not open for further replies.
Top