My integra turns off after running for a while - Team Integra Forums - Team Integra
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 04-30-2019, 10:57 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Feedback Score: 0 reviews
My integra turns off after running for a while

Hi i don’t know if I'm in the right section but i need help. My integra shuts off after running for a while and when i try to start it, it just cranks but wont start. If i let it sit for a while it will start again but it will just shut off after running for a while again, i changed the main relay and icm but nothing helped. any one had this problem before if so any help? Thank you.
Daniel.l is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 05-01-2019, 11:54 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Location: stockton, CA
Posts: 21
Feedback Score: 0 reviews
A whole new distributor fixed it for me. Is the engine shutting down while you're driving as well?

Being married is like being on a diet...you're hungry and all you can do is look at the menu.
silverctr98 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 05-01-2019, 12:46 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Feedback Score: 0 reviews
Yes it shuts off while driving.
Daniel.l is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 05-01-2019, 11:33 PM
Junior Member
 
teggystylie's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 7
Feedback Score: 0 reviews
I had the same problem a few months ago,I would drive a few miles and randomly die. I bought a cheap distributor that lasted me 2 weeks before the same problem, drive for 15 min then it would shut off, wait a few hours and it would start again only to die shortly after. Bought a autozone distributor and problem hasn't returned since.
teggystylie is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 05-02-2019, 02:49 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Feedback Score: 0 reviews
Alright thx guys ill see if thats the issue hopefully it is.
Daniel.l is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 05-02-2019, 03:31 PM
Senior Member
 
androsk's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Baja California
Posts: 339
Garage
Feedback Score: 1 reviews
ICM or ignition coil, when i happened to me it was the ICM
androsk is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 05-06-2019, 11:23 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 5
Feedback Score: 0 reviews
Alright i just installed the new ignition coil im just waiting to see if its gonna turn off im hopping it doesn’t lol
Daniel.l is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Integra Forums - Team Integra forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SW PA: Integra Parts Sale! danteisme For Sale Section - Parts 11 03-29-2019 10:52 AM
Please help me, my integra isn't running and hasn't ran since 2016 1993AcuraIntegra Generation Two 3 10-24-2018 12:45 PM
Help integra won’t go over 4,000 rpm 94 integra LS 1.8 Non vertex STZ1994integraLS1.8 Generation Three 2 10-02-2018 05:50 AM
Florida - [SOLD]: 2000 Acura Integra GS-R | Turbo | JDM Conversion [CHLOE] - IMPORTEKNIKAICR For Sale and Wanted - Cars 32 03-26-2018 07:27 AM
- IMPORTEKNIKAICR: 10? Make That 18 Years of Integra! - IMPORTEKNIKAICR Your Integra 29 02-27-2018 10:26 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome