Engine runs fine, but only after turning the key a few times - Team Integra Forums - Team Integra
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 06-01-2019, 01:14 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 3
Feedback Score: 0 reviews
Engine runs fine, but only after turning the key a few times

So I just picked up my first Acura integra. I have zero experience with these or hondas in general. When I turn the key it clicks and nothing happens. I have to turn the key a few times and hear a few of these clicks, which are failed attempts at starting, before it turns over and runs. Sometimes it takes a couple time to start, sometimes 10 tries before it starts. I replaced the main relay thinking that would help, but it hasn't. Any suggestions would be greatly appreciated.
Redac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-01-2019, 09:11 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 129
Feedback Score: 1 reviews
try whacking the starter solenoid with a pipe or something heavy.
if that does the trick get a solenoid rebuild kit like this:

https://www.ebay.com/itm/DENSO-START...AAAOSw9mFWLvin

also might try to clean or replace ignition switch:

https://www.team-integra.net/forum/1...-cleaning.html

also clean your thermostat housing ground.
do not just eyeball it, get in there with sand paper and brakeclean or whatever
wino is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-03-2019, 08:16 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 3
Feedback Score: 0 reviews
Well, I've cleaned up the ground connections, tapped the starter with and without the key turned. Battery is fine. Still having the same issue.
Redac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 06-03-2019, 09:27 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 129
Feedback Score: 1 reviews
ignition switch is a known issue.
cleaned mine and noticed a difference.
replaced since it was $40 at the time.
give it a try.
wino is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-06-2019, 03:21 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 3
Feedback Score: 0 reviews
It was the starter. Thank you guys for the ideas and help!
Redac is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Integra Forums - Team Integra forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome