hondata boost cut problem - Page 2 - Team Integra Forums - Team Integra
 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #15 of 19 (permalink) Old 08-13-2008, 12:46 AM
Senior Member
 
devrules81's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Rdy2Slay Dragon, GA
Posts: 992
Feedback Score: 6 reviews
Have you ever ran race gas?

The older Tial valves sometimes "stick" when race gas (leaded gas) has been used causing a boost spike. They make new ones to replace them with.

devrules81 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #16 of 19 (permalink) Old 08-15-2008, 09:29 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: thunder bay, ON
Posts: 730
Feedback Score: 0 reviews
i have a new 44mm tial waste gate. after i fixed that leak between my hot pipe and boost controller it got better. seems to take longer for the boost cut to come on and u can give it a lot more throttle but still "wot" it cuts.

My How to wire tuck a dc4 You can show a race car. But you cant race a show car
lindseyhunt1090 is offline  
post #17 of 19 (permalink) Old 05-01-2009, 03:46 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: thunder bay, ON
Posts: 730
Feedback Score: 0 reviews
this is an old thread i made but i figure i would update. problem was a faulty hondata boost sonlenoid. i mounted it to my crash front crash bar with screws. i found out later that the solenoid can not be mounted solid. it has to be mounted with some type of rubber buffer so it does not vibrae against a solid surface. it has to be able to kind of free float. i have a new one now and am going to instal it.
Built_not_bought likes this.
lindseyhunt1090 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #18 of 19 (permalink) Old 10-13-2018, 02:45 AM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
Feedback Score: 0 reviews
Did you ever get this issue resolved? I’m having the same issue too.
David Thor is offline  
post #19 of 19 (permalink) Old 10-15-2018, 10:41 AM
Senior Member
 
Built_not_bought's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: USA
Posts: 678
Feedback Score: 0 reviews
He did. It was a failing boost controller. Read his final post.

My Build
404whp
[email protected]
Best 60' - 1.729
Built_not_bought is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Integra Forums - Team Integra forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome