Temp Gauge Issues - Team Integra Forums - Team Integra
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 05-13-2019, 04:02 PM Thread Starter
Junior Member
 
joeyiannolo's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
Feedback Score: 0 reviews
Temp Gauge Issues

Hello, this is my first post on TI. I am having really strange issues with my 1998 GSR... Its been running hot since I got it. Ive replace thermostat, alternator and battery. It doesn't leak coolant, it leaks a small amount of oil. If i keep the RPM's higher than about 3500, it won't overheat, but when cruising it does. Using anything electrical makes the gauge bounce about 1/8, such as turning headlights on and off, turning the heater on. I brought it to a shop and they couldn't find what it was but said its most likely a cracked block but I have my doubts about that. I feel no power loss and see no smoke, and its been doing this for almost 8 months and I daily it about 10 minutes to work every day. Any ideas?
joeyiannolo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-14-2019, 09:52 AM
Senior Member
 
Absolute_Yeti's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Minnesota
Posts: 117
Garage
Feedback Score: 0 reviews
A few questions came to mind based on what you're describing. Can you physically see both the fans moving when the engine is running and can you freely move them with your hand when the car is off? Have you checked what your oil looks like recently, that would likely be the best way to identify if you have a cracked block at this point without tearing everything apart. I suspect that when you replaced the thermostat you had to add coolant/flush the coolant, what did it look like before hand (color, etc.)?

The fact that you've been driving it with this issue for 8 months suggests that if any thing seem out of the ordinary with the above you may have already damaged the engine.

95 Integra LS - Touge/Time Attack
B18b1
Absolute_Yeti is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Integra Forums - Team Integra forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
B18C1 in an EM1... having some fueling issues. MetalMatty Generation Three 6 05-09-2019 11:13 PM
1996 integra with b20 swap missing ECT gauge sending wire Bere7 Audio, Security and Electrical 0 03-14-2019 10:15 PM
Chasing issues. B18B1 EG Hatch RetiredHippie Performance 10 12-25-2018 06:54 AM
My temperature gauge is being weird JuiceRoman Generation Three 4 09-10-2018 08:31 AM
Temperature gauge never moves above 25% Mitenka Audio, Security and Electrical 2 09-10-2018 12:06 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome