92 Da fuel/power loss - Team Integra Forums - Team Integra
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 02-16-2017, 10:00 PM Thread Starter
Junior Member
 
Zach Schimon's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2
Feedback Score: 0 reviews
92 Da fuel/power loss

So my 92 Da has had problems of loosing power/fuel pressure? Replaced my fuel relay and fuel pump and relay both turn on. While driving it after replacing relay it lose power and shut off after maybe 10-15 mins. I try to restart after power loss, but then battery dies. Have to jump battery and after awhile it will start up again. Only to die 10-15 mins later. Any idea what else besides the relay and fuel pump might cause the vehicle to lose fuel/power after a short while? Any help world be appriciated!
Zach Schimon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 02-17-2017, 06:50 AM
Senior Member
 
jjkz24's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Mechanicsburg, PA
Posts: 3,240
Garage
Feedback Score: 8 reviews
What steps have you taken to determine that you're losing fuel pressure?





770whp/500wtq @31psi E85


2013 Carlisle P&S 1st Place Acura Integra Class Winner
2011 Carlisle P&S 1st Place Acura Integra Class Winner

2010 Carlisle P&S 1st Place Acura Class Winner
2009 Carlisle P&S 2nd Place Acura Class Winner
2007 Tuner-Evolution 1st Place Acura Class Winner



Click Me: Check Out My Build Thread - From Stock to 770WHP
jjkz24 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-18-2017, 04:47 PM Thread Starter
Junior Member
 
Zach Schimon's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jjkz24 View Post
What steps have you taken to determine that you're losing fuel pressure?
It will randomly shut off and then wouldn't restart till after it sat for awhile even though the fuel pump and relay are heard to be working properly. My brother in law said it could be the Fuel Pressure Regulator. We unplugged the vacuum hose connected to the FPR and now when it dies it'll start right up again. We also Seafoamed the system. It seems to be running fine at the moment. Hose is still unplugged from FPR though. When I put the hose on the FPR while engine is running it seems to bog the engine down.
Zach Schimon is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 02-18-2017, 05:22 PM
Senior Member
 
jjkz24's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Mechanicsburg, PA
Posts: 3,240
Garage
Feedback Score: 8 reviews
I wouldn't be diagnosing fuel pressure loss without actually checking fuel pressure. With the vehicle off, you'll naturally lose most pressure through the lines back to the tank over the course of hours.
jjkz24 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Integra Forums - Team Integra forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome